Ciută.Cristina.info

Materiale utile – competente digitale

BACALAUREAT 2010


Bacalaureatul de anul acesta are o nouă organizare. Astfel, elevii claselor a XII-a vor susţine, pe parcursul acestui semestru, trei probe de competenţe. Prima dintre ele, cea de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română, se va desfăşura săptămâna viitoare, pe 15, 16 şi 17 febuarie.

Elevii vor fi clasificaţi pe trei nivele de competenţe, în funcţie de calificativele primite: mediu, avansat sau experimentat. Elevul este considerat admis indiferent de calificativul primit. Pentru nivelul mediu, candidaţii trebuie doar să se prezinte la examen.
La nivelul judeţului Prahova. din cei aproximativ 10.000 de candidaţi înscrişi la bacalaureat, mai puţin de 8.000 vor susţine această pobă. Elevii din promoţiile anterioare îşi pot echivala examenul cu nota obţinută la proba orala la limba română.

În Prahova, proba de competenţe lingvistice se va desfăşura în 50 de licee. Candidaţii vor fi examinaţi de o comisie formată din doi profesori, unul dintre aceştia fiind chiar profesor la clasa în care învaţă elevul.
În fiecare zi, elevii vor avea alte variante de subiecte, elaborate la nivel naţional. Ei vor trebui să răspundă, în 15 minute, la 5 întrebări puse pe baza unui text la prima vedere.
Următoarea probă a bacalaureatului, la care participă toţi elevii înscrişi la examen, anul acesta, este cea de evaluare a competenţelor digitale. Aceasta se va desfăşura în perioada 19-29 aprilie.

Reclame

13/02/2010 - Posted by | Neclasificat

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: