Ciută.Cristina.info

Materiale utile – competente digitale

Traditii la romanii de Florii


Floriile inseamna intrarea Domnului in Ierusalim si se sarbatoresc intr-o duminica cu o saptamana inainte de Paste numita ** Duminica Floriilor**

Ramurile de salcie reprezinta renasterea anuala a vegetatiei, dar si ramurile cu care a fost intampinat Iisus, atunci cand a intrat in Ierusalim.-    In aceasta zi se sfintesc ramurile inmugurite de salcie si se stropesc cu apa sfintita, iar crestinii impodobesc icoanele si ferestrele cu coronite de salcie sfintita.Aceste ramuri sfintite se pastreaza peste an, fiind folosite la vindecarea diferitelor boli.

In anumite zone, in seara de Florii, fetele nemaritate pun o bluza curata si o oglinda langa un par altoit si o lasa acolo pana dimineata. Oglinda o pot folosi la farmecele de dragoste, sanatate.

In Duminica Floriilor, in bisericile ortodoxe, se binecuvinteaza ramurile de salcie. In popor exista credinta ca salcia are puteri miraculoase: alunga duhurile necurate, iar animalele si pamanturile sunt ferite de lucrarea duhurilor rele.

La miezul noptii se fierbe busuioc in apa si cu fiertura te poti spala pe cap, pentru a avea un par sanatos si frumos –    Cel care se impartaseste de Florii are mari sanse sa i se implineasca orice dorinta isi va pune.-    Se dau vitelor sa manance crengi de salcie pentru a se inmulti si a fi sanatoase tot anul.-    Traditia mai spune ca asa cum va fi vremea de Florii, asa va fi si in prima zi de Pasti.

Ziua de Florii este numita si ziua florilor, stalparilor si se considera ca fiind inceputul sarbatorilor pascale

Reclame

28/03/2010 - Posted by | Floriile, Primavara, Primavara 2010

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: