Ciută.Cristina.info

Materiale utile – competente digitale

De noi depinde


Hidrologii au emis joi trei avertizari Cod Rosu, Portocaliu si Galben, pe raul Olt si Prut, raurile din bazinul Sucevei si pe raul Moldova. Potrivit comunicatului emis de Administratia Nationala „Apele Romane”, fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, inundatii prin propagarea viiturilor formate anterior si posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale.

Hidrologii au instituit Cod Rosu pe raul Olt, pe sectorul Tomesti-Sancraieni – judetul Harghita, pe raul Prut sectorul Stanca Aval – amonte Ungheni aferent judetelor Iasi si Botosani si se mentine pe Siret pe sectorul Lespezi-Dragesti (judetele Iasi, Neamt si Bacau) si pe sectorul Sendreni-Dunare (judetul Galati), pe raul Prut pe sectorul Oroftiana – Ac. Stanca Costesti (judetul Botosani) si pe sectorul Sivita-Dunare (judetul Galati).

Codul Portocaliu a fost instituit pe raurile din bazinul Sucevei aferente judetului Suceava, pe raul Prut pe sectorul Ungheni – Dranceni aferent judetelor Iasi si Vaslui, pe raul Siret pe sectoarele Zvoristea – Lespezi (judetele Botosani, Neamt si Iasi) si aval Dragesti – Sendreni (judetele Vrancea si Galati), pe Olt pe sectorul Sancraieni-Hoghiz din judetele Harghita, Covasna si Brasov si pe Jijia pe sectorul Dorohoi – Dangeni (judetele Botosani si Iasi) .

Codul Galben a fost declarat pe raul Moldova pe sectorul Fundu Moldovei-Gura Humorului (judetul Suceava), pe raul Bistrita (judetele Suceava si Neamt), pe raul Crasna aval Domanesti – judetul Satu Mare, pe raul Mures superior amonte Glodeni – judetul Harghita si Mures, Tarnava Mica, Tarnava Mare – judetul Harghita, Mures, Sibiu si Alba, Olt sector Hoghiz – Izbiceni – judetul Brasov, Sibiu, Valcea si Olt, Raul Negru – judetul Covasna, pe raurile din bazinul superior al Prahovei – jud.Prahova, Trotus – judetul Bacau, Barlad – jud. Vaslui si Iasi, pe raul Bahlui – jud. Iasi, pe afluentii Prutului inferior si pe Prut pe sectorul aval Dranceni – Oancea – judetul Vaslui si Galati.

Anunțuri

02/07/2010 - Posted by | Cod rosu, Furia apelor, Grup Scolar Forestier Campina, INFORMARE, Inundatii, PERSONAL, Siguranta | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: