Ciută.Cristina.info

Materiale utile – competente digitale

Examenul de maturitate


Emotiile absolventilor clasei a XII-a au luat sfarsit, ieri, dupa orele pranzului, odata cu afisarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.
Dupa cum am aflat de la Nicolae Angelescu, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean, promovabilitatea pentru judetul Prahova este de 53,41%, din totalul celor 8.116 care s-au prezentat la examen, procent mult mai scazut fata de anul trecut, cand a fost de 65%. Aceasta inseamna ca si in 2010, judetul nostru se afla tot in coada clasamentului pe tara! In comparatie cu anii trecuti, una dintre cauzele pentru care procentul de promovabilitate a fost mai scazut este si faptul ca editia Bacalaureat 2010 s-a desfasurat dupa alt program. Concret, in urma sustinerii probelor de evaluare a competentelor, candidatii au primit doar certificate de competente, iar media generala la bacalaureat s-a facut numai din notele obtinute la cele trei examene scrise.
Nu s-a inregistrat nicio medie de 10 (n.n. – anul trecut au fost inregistrate doua), in schimb, cu medii cuprinse intre 9,00 si 9,99 sunt 709 elevi. Pe unitati de invatamant, cea mai mare promovabilitate – de

  • 98,65% – s-a inregistrat la Colegiul „Nicolae Grigorescu” din Campina,
  • la Colegiul „I.L. Caragiale” din Ploiesti – 98,50%,
  • Colegiul “Alexandru Ioan Cuza” – 97,67%,
  • Colegiul National „Jean Monnet” Ploiesti – 96,97%,
  • Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza – 96,94%,
  • Colegiul National “Mihai Viteazul” – 96,50%.

La coada clasamentului, pe judet, se afla Grupul Scolar din Filipestii de Padure – unde, din 57 de candidati inscrisi, a promovat numai unul singur, la Grupul Scolar „Petrol-Teleajen” – din 182 de candidati au promovat numai 9. Rugat sa comenteze rezultatele, inspectorul scolar general Nicolae Angelescu, ne-a declarat: „Rezultatele nu sunt multumitoare. Tinand cont de media de admitere in liceu, in unele unitati de invatamant, procentele mici de promovabilitate erau de asteptat. Prin urmare, in aceste cazuri, trebuie tinut cont si de nivelul de la care se pleaca”.
Contestatiile celor nemultumiti de notele primite au fost inregistrate, ieri, intre orele 16,00-20,00, rezultatele urmand sa fie afisate pe data de 8 iulie.
N.DUMITRESCU

Rezultatele finale le puteti vedea aici:

GRUPUL SCOLAR FORESTIER CAMPINA
CAMPINA, JUDETUL PRAHOVA
Reclame

05/07/2010 - Posted by | Bacalaureat 2010, Bacalaureat 2010-probe scrise, Examen scris, Examene, Grup Scolar Forestier Campina, INFORMARE | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: